کور / سياسي / لشکرگاه های امريکايی و نقشه های استعماری- بخش يازدهم

لشکرگاه های امريکايی و نقشه های استعماری- بخش يازدهم

بخش ګذشته از اينجا بخوانید


لويه جرگۀ قانونی يا لويه جرگۀ عنعنوی يا هيچکدام؟
برخی از نويسندگان و تحليلگران افغان ادعا دارند،که برای مشوره در بارۀ تداوم لشکرگاه های امريکا در افغانستان باید به جای لويه جرگه پيشبينی شده در قانون اساسی رژيم دست نشانده، از يک نوع لويه جرگۀ عنعنوی دعوت به عمل آورده شود. به نظر اين آقايان شايد چنين « لويه جرگه » معجزه ای در حق مردم افغانستان نموده؛ و کشور را از شر لشکرگاه های تفنگداران امريکايی نجات دهد. هنگامی که یکی از خبرنگاران افغان با اشاره به نبود رؤسای شورا های ولسوالی ها از حامد کرزی –  حُکمران نامنهادکابل در مورد چگونگی برگذاری لويه جرگه قانونی پرسيد، او با نگرانی و سراسيمگی اظهار داشت : « نه نه اين همان لويه جرگه نيست،که در قانون اساسی ذکر شده؛ اين يک لويه جرگۀ عنعنوی است،که صرف در بارۀ پايگاه های نظامی امریکايی ها نظر می دهد. »


واقعيت اينست،که لويه جرگۀ تسجيل يافته در قانون اساسی درحقيقت همان لويه جرگۀ عنعنوی يا عنعنه يی است،که بعد از سالهای طولانی به عنوان يک مؤسسۀ حقوقی در قانون اساسی تسجيل شده است . قوانين اساسی پيشين کشور نيز در بارۀ چنين مؤسسۀ حقوقی –  سياسی احکامی را پيشبينی نموده بود. ازين رو، ميان لويه جرگۀ عنعنه يی و لويه جرگۀ قانونی نبايد فرق و تفاوتی وجود داشته باشد. زيرا، لويه جرگه را نمی توان قانونی خواند، مگر آن که از سنن و رسوم پُر افتخارملی ما نمايندگی بکند. اين که لويه جرگۀ قانونی حکومت کرزی ماهيت مردمی و سنتی ندارد، حرف جداگانه است . در شورای ملی، شورا های ولايتی و شورا های ولسوالی های ما بايد اصولاً کسانی حضور داشته باشند،که به معنای واقعی کلمه نمايندگی از حقوق، خواست ها، سنن و عنعنات مردم خويش بکنندو الا چنين ارگان ها را به هيچ صورت نبايد منتخب و قانونی خواند.


 بايد با صراحت کامل اظهار داشت،که زير سايۀ شوم و فلاکتبار عساکر خارجی و حکومت مزدور آنان ، راهيابی نمايندگان واقعی مردم به ارگان های انتخابی نظير شورای ملی، شورا های ولايتی و ولسوالی ها يا گردهمايی های ملی و قومی مانند لویه جرگه ها وغيره از طريق برگذاری انتخابات آزاد و شفاف، خيالست و محالست وجنون . چنان که بار ها اشاره نموده ايم  در اوضاع و احوال اشغال و زورگويی موضوعاتی چون «  انتخابات »، « شورای ملی »، « شورای های ولايتی » و اجتماعاتی چون « لويه جرگه ها» و«  جرگه های قومی و مشورتی » همه در واقع برنامه های استعماريی است،که به منظور پرده پوشی جنايات مهاجمان وکسب « مشروعيت » برای حکومت مزدور شان  طرح ريزی گرديده؛ و نمی تواند کاری انجام دهند،که خواست مبرم و بر حق مردم  مظلوم و عذابديدۀکشور باشد.


آن چه توسط حکومت دست نشاندۀ کرزی به نام لويه جرگۀ عنعنه يی فراخوانده خواهدشد، نه در برگيريندۀ نمايندگان واقعی مردم ما، بلکه گماشتگان، مداحان و بلی گويان معلوم الحالی خواهند بود،که اجندای قبلاً تهيه شدۀ استعمارگران امريکايی و دست بوسان حلقه بگوش آنان را عملی خواهند کرد.  زيرا نه رژيم پوشالی کرزی حاضر به دعوت نمايندگان واقعی مردم بوده؛ و نه هم نمايندگان واقعی مردم حاضر به شرکت و مشوره در لويه جرگۀ رژيم تحميلی می باشند.  يکی  –  دو صدای مخالف در ميان صد ها صدای موافق  را نبايد دال بر آزادی و استقلال ارادۀ اشتراک کنندگان این گردهمايی خواند. موقف نمايندگان واقعی مردم افغانستان درين زمينه، روشنتر از آفتاب است . حضور تفنگداران بيگانه و حُکمروايی رژيم دست نشاندۀ کرزی از عوامل اصلی خون ريزی و تباهی و غارتگری  و قانون شکنی و فساد گستری و فقر و بدبختی درکشور ما بوده؛ و با اين خصوصيات و کارکرد ها، هيچ گاه نمی توان از تأييد و تصويب حضور دايمی عساکر بيگانه در کشور ويران شده و جنگ زدۀ ما، حرف بميان آورد.


وقتی فيصله ها و مصوبه های چنين جرگه ها در ميان ميليون ها هموطن آزاده وسربلندکشور از هيچ گونه رسميت و مشروعيت برخوردار نباشد، مفاد و منفعت تدوير آن در چه خواهد بود؟!


ازين گونه اجتماعات تبلیغاتی،که آثار و علايم جرگه های عنعنه يی اين کشور در آن به ندرت ملاحظه می شود، هنگام حاکميت حکومت های پيشين، بخصوص حکومت ببرک کارمل و نجيب الله بسيار برگزار گرديد. دعوت شدگان در آن چند روز از مهمانی مجلل حکومتی لذت می بردند؛ و در آخر همراه با تحايف و هدايای دولتی به محلات و مناطق شان بر می گشتند؛ ولی مردم رنجديده و بيچارۀ ما به اندازۀ يک شانزده پولی از آن خير نمی ديدند.
چرا؟
برای اين که اکثريت قريب به اتفاق شرکت کنندگان چنين اجتماعات تبليغاتی، نمايندگان واقعی مردم نبودند؛ و نه به رسم پدران و نياکان آزاد انديش ما جرأت داشتند تا در مورد درد ها و خواست های مبرم مردم خويش حرف بزنند. گردهمايی های فريبندۀ حکومت کرزی نيز نسبت به جرگه های نامنهاد ببرک کارمل و نجيب الله هيچ گونه برتری نداشته و نخواهد داشت .


هرچند نوکران زر خريد ايران، پاکستان، عربستان سعودی، روسيه و چين، نه به خاطر حراست و صيانت از حاکميت ملی، استقلال سياسی و افتخارات ملی افغانستان، بلکه به منظور تحقق منافع دراز مدت سياسی، اقتصادی و ستراتيژيک باداران خارجی خويش، به ايجاد موانع و کارشکنی در راه تصويب لشکرگاه های امریکايی دامن خواهند زد؛ ولی با آن هم به هيچ عنوان قادر نيستند از عملکرد نقشه ای جلوگيری به عمل آرند،که سال ها قبل در سی . آی . ای . و پينتاگون برنامه ريزی گرديده؛ و از ده سال بدينسو با قربانی هزاران نظامی امريکايی و ايتلافی و ميليارد ها دالر هزينه، به منصۀ اجراء گذاشته شده است .


در آخر بحث پيرامون لويه جرگۀ قلابی حکومت مزدور کابل بايد يکبار ديگر تکرار کرد،که اين اجتماع فرمايشی و نمايشی نيز به سان ساير اجتماعات قلابی حکومت کرزی و رژيم های ضد مردمی پيشين اين کشور، نه تنها در حل و فصل مسايل بزرگ ملی و ميهنی ما کمکی انجام نخواهد داد، بلکه به موج های تازه يی از مخالفت مردم آزادی دوست و سربلند ما نيز راه خواهد گشود؛ و نتيجۀ ديگری جز تداوم جنگ ونا آرامی و تباهی در قبال نخواهد داشت . در بخش آتی اين رساله بر راه حل بحران موجود سياسی و بديل حضور عساکر امريکايی درکشور ، سخنانی خواهيم داشت . 
ادامه دار