۴۵۰داکتر طب که جدیداً از پوهنتون طبی کابل و سایر پوهنتون های کشور فارغ شده اند، در سال ۱۳۸۷ در باره صحت عامه آموزش میبینند
کابل، 10 جدی 1387: این ابتکار بخاطر ظرفیت سازی داکتران جدیداً فارغ شده افغان که تازه داخل سیستم خدمات صحی کشور بخاطر خدمت به مردم عزیز افغانستان میگردند روی دست گرفته شده است. 450 فارغ تحصیل از سال های 1385 و 1386 از پوهنتون طبی کابل و سایر پوهنتون های کشور در مورد صحت عامه آموزش خواهند دید. با فرا گیری این کورس فارغین توانمندی های لازمه را بخاطر استفاده از دانش طبی و صحت عامه بدست خواهند آورد تا وضعیت صحی جوامع افغانی به ویژه در نقاط دور دست و روستایی کشور را بهبود بخشند.
“بسی جای خرسندی و افتخار است که دوکتوران جوان و جدیداً فارغ شده را در داخل افغانستان توسط دوکتوران متخصص و ورزیده ای افغان در مورد صحت عامه روی موضوعات که از نگاه شرایط اپیدیمیولوژیکی افغانستان اهمیت دارند آموزش میدهیم. این دوکتوران، افغان ها را در سر تا سر کشور خدمت خواهند کرد و مطمئناً در کاهش بیماریها، کاهش مرگ و میر و بهتر سازی حالت صحی افغانها، مخصوصاً زنان و کودکان کمک خواهند کرد” این اظهارات را دوکتور سید محمد امین فاطمی وزیر صحت عامه ابراز داشتند.
این کورس آموزشی صحت عامه اهداف زیرین را بدست خواهد آورد.
استقامت دهی اشتراک کننده گان بسوی اساسات صحت عامه به اساس جامعه که مخصوصاً مناسب به شرایط افغانستان میباشد.
معرفی کردن اشتراک کننده گان به برنامه ها، پالیسی ها، استراتیژی ها و رهنمود های صحی وزارت صحت عامه.
معروض ساختن اشتراک کننده گان به استاندرد ها و معیارات شفاخانه ای و کلینیکی.
آشنا ساختن اشتراک کننده گان به سیستم صحی افغانستان و اولویت های آن.
دستۀ اول برنامه آموزشی در ماه حوت 1386 و حمل 1387 به موفقیت به انجام رسید.167 نفر داکتر از کابل و سایر پوهنتون های کشور در این دورۀ آموزش دیدند. در حدود 55 تسهیل کننده از ریاست های مختلف وزارت صحت عامه به شمول معین مسلکی وزارت صحت عامه جلسات آموزشی را به پیش بردند. این کورس در تالار بزرگ وزارت صحت عامه انعقاد یافته بود و کتاب ها و مواد آموزشی به شمول رساله ها و پریزنتیشن ها به اشتراک کننده گان توزیع شد. دسته دوم پروگرام آموزشی اول ثور 1387 آغاز یافت و به تعداد 160 داکتر در آن اشتراک ورزیده اند.
دو دور کورس متذکره به کمک مالی موسسه ای امریکایی بنام مرکز برای کمک های طبی بشری و اضطراری یا Center for Disaster and Humanitarian Assistance Medicine (CDHAM) و موسسه محترم بین المللی سوزو تمویل گردید و اکنون دور سوم این کورس توسط بودجه پروژه تقویت سیستم صحی HSS/GAVI تمویل میگردد.
دور سوم این کورس 6 هفته را در بر خواهد گرفت و به تعداد 200 تن از دوکتوران جدیدالفارغ در آن اشتراک خواهند ورزید و همچنان قابل تذکر است که ثبت نام برای دو دور بعدی این کورس نیز جریان دارد و استادان که در این کورس تدریس می نمایند آمرین دیپارتمنت ها و افراد تخنیکی وزارت صحت عامه میباشند.
وزارت صحت عامه افغانستان مرهون بسیاری افراد خصوصا بزرگان و خانوداه های افغان، شرکای صحی چون کمیسیون اروپا، یونیسیف، سازمان صحی جهان، بانک جهانی، ادارۀ ایالات متحدۀ امریکا برای انکشاف بین المللی، Rotary International، CIDA، اتحاد جهانی برای واکسین و معافیت و جایکا می باشد.
وزارت صحت عامۀ جمهوری اسلامی افغانستان خدمات صحی را بدون هر گونه جانبداری و تبعیض به مردم مستضعف و مستمند افغانستان در تمام اکناف کشور عرضه می دارد. ضمناً از تمام جناح ها تقاضا می نماید تا به این خط مشی احترام گذاشته و همه کارکنان عرضه کننده مراقبت های صحی را پشتبانی نمایند تا به وجه احسن این وظیفۀ مقدس را انجام دهند.
برای معلومات بيشتر در باره فعاليت های وزارت صحت عامه به آدرس انترنيتی ذيل مراجعه نماييد: http://www.moph.gov.af