کمیته دفاع از ملالی جویا، 7 اکتوبر 2008
سازمان RAW in WAR جایزه سالانه شهامت آنا پولیتکوفسکایا را به ملالی جویا تقدیم نمود. جایزه به تاریخ ششم اکتوبر طی گردهماییای در لندن به ملالی جویا اهدا گردید.
این جایزه به یادبود از خبرنگار مشهور وبا شهامت روسی آنا پولیتکوفسکایا همه ساله به یکتن از زنانی داده میشود که برای گفتن حقایق ریسک های بزرگی را پذیرفته باشند و جان شان در خطر باشد.
آنا از منتقدان جدی سیاست های دولت پوتین بود و جنایات جنگی ارتش روسیه در چچن را با لحن قاطع محکوم و افشا میکرد، وی که در کار روزنامه نگاری بخاطر صریحالهجه بودنش شهرت فراوان داشت بارها مورد تهدید قرار گرفت اما همچنان به کارش ادامه داد تا اینکه در هفتم اکتوبر سال 2006 در مسکو بطور مرموزی به قتل رسید.
به دنبال قتل آنا، حدود یکصد تن از مشهورترین نویسندگان و شخصیت های جهان چون نوم چامسکی، عاصمه جهانگیر، ایو انسلر، بتی ویلایمز، نومی کلاین، شیرین عبادی و از جمله تعداد زیادی از برندگان جایزه نوبل طی اعلامیهای قتل آنا را محکوم کرده و جایزه شهامت آنا پولیتکوفسکایا را بنیاد گذاشتند.
به دنبال اعطای جایزه به ملالی جویا، شش تن از زنان دارنده جایزه صلح نوبل طی اعلامیه مشترکی حمایت شانرا از ملالی جویا ابراز نموده نوشتند: «سپاسگزاریم که زنان باشهامت زیادی همچون آنا پولیتکوفسکایا وجود دارند که با تمام توان حقیقت را بیان میکنند. یکی از اینچنین زنان ملالی جویاست…. جویا به نمایندگی از زنان افغانستان و علیه عملیات نظامی تحت رهبری ناتو در افغانستان همچنان سخن میگوید. »
«ما شهامت او را تحسین میکنیم و خواهان بازگشت وی به پارلمان افغانستان هستیم. دموکراسی واقعی تنها زمانی به افغانستان بازخواهد گشت که آزادی بیان وجود داشته باشد. همانند خواهر ما آن سان سوچی در برما، ملالی جویا مدلی برای زنان در همه جاست که خواهان یک دنیای عادلانه اند.»
بعد از دریافت جایزه، ملالی جویا طی نطقی گفت: «با دادن این جایزه به من شما در واقع از مبارزه من بر ضد بنیادگرایان و اشغالگران حمایت میکنید. من متقابلا به شما تعهد میسپارم که لحظهای از گفتن حقایق با وجود تهدید ها و خطرات غافل نمانم.»
جویا ضمنا اعلان کرد که وجه نقدی این جایزه را که پنچ هزار دالر میباشد برای بهبود وضعیت زنان افغانستان به مصرف خواهد رسانید.