کور / بېلابيلي لیکني - پخوانۍ / کودتاه ی اقای لودین !؟

کودتاه ی اقای لودین !؟

معامله گری  استفاده جويي هاي گسترده وچور و چپاول دارايي هاي عام، مردم آزاري و خريد و فروش و شخصي سازي پست و ادارات دولتي روز افزون در این جغرافیایی مرگ مهلک است.


مردم توقع داشتند كه بعد از حاكميت نظام جديد در كشور بخصوص به  بهبود سيستم در كشور توجه شده، فساد اداري، رشوه ستاني، معامله روي پست هاي  دولتي  مانند دكان هاي خريد و فروش  و شخصي سازي ادارات و پديده هاي زشت ديگر رسيدگي صورت خواهد گرفت.


ولي چون نيت و شخصيت كار بدستان و مسولين ادارات دولتي نيك  نبوده و آنها از خاصيت جا طلب و رقيب بازي خود كار گرفته نه تنها از اين زشتي ها جلوگيري صورت نه گرفت بلكه معاملات و تحويل دهي چوكي هاي ادارات به اساس روابط شخصي و گروهي اوج گرفت.


اخيرا داكتر عزيز الله لودين به حيث ريس اداري مبارزه با فساد تعين گرديده است  .


اين كرسي از مرد كهن سال كه تمركز فكري اش شديداً تحت سوال بود و قوه شناخت اش نيز خيلي ضعيف شده بود،  به او به ميراث مانده است .


هدفم از اقاي عثماني ريس اسبق اين اداره است .


عزيز الله لودين  كه خود را از نزديكان صبغت الله مجديدي و رفيق حزبي دوران جهاد وي ميداند قبل از اين به صفت ريس كميسيون مستقل انتخابات ايفاي وظيفه مينمود.


جناب لودين زماني در روند انتخابات رياست جمهوري اعتبار خود را از دست داد كه صدها هزار برگه راي دهي را به نفع حامد كرزي به صندوق ريخت و هزاران سند جعل اقاي كرزي و تيم وي را زير خاك نمود .


لودين و اين  شبكه نشان داد كه صاحب قدرت قوي در كشور بخصوص در دستگاة دولت است، رشوه ستاني و فساد اداري به اوج خود رسيده و رشوت بعنوان يك وسيله داد  وستد در ادارات دولتي  علني و حتمي شد كه اكنون نشانه هاي بارز آن در اداره عالي نظارت نيز به چشم ميخورد .


در حاليكه از تقرر جناب لودين يك هفته بيش نه گذشته است اما به نظر ميرسد كه موصوف دست به يك سلسله تغيرات حزبي زده است و دها تن از وفاداران و هم باند هاي كمسيون خود را وارد اداره عالي نظارت ميسازد.


شخصي سازي اداره عالي نظارت بر فساد  و خريد و فروش پست ها و مسووليت هاي دولتی  كه بايد بر حسب لياقت و وجدان پاك به واجدين شرايط سپرده شود در  دفتر اقاي لودين همگاني و عادي شده است.


طي چند هفته اخير عزيز الله لودين بيش از ده تن از همكاران سابقه و وفاداران دغل بازش را وارد اداره عالي  نظارت ساخته و قرار است از طريق پروژه ( اکت) که از سوی اداره انکشافی سازمان ملل متحد ( یو، ان، دی، پی) در این وزارت موجود است به آنها معاش پرداخته شود.


چهار تن از سکرتران و خانه سامان های جناب لودین نیز میخواهند تا از طریق پروژه اکت داخل سیستم شده و معاش های دالری را که از ( ۵۰۰ دالر شروع و به ۲۰۰۰ ) دالر می انجامد به دست آورده و در کال کار های سکرتری و خانه سامانی خود را به پیش برند.



این کار های مقامات ارشد دولتی عامل اصلي گسترش بي امنيتي و خامت روز افزون اوضاع در كشور ميباشد.


معاملات بر حسب محلات و اندازه فراهم بودن زمينه قاچاق و دزدي  فرق ميكند.


 مثلا يك شخص در جاي توظيف مي شود كه وظيفة اصلي آن مبارزه با فساد است و او چون این پست را به شناخت و سفارش جناب مجدیدی به دست آورده است دست به قاچاق و چور و چپاول مي زند و پول حرام جمع آوري ميكند و هنگام كه بر كنار شود چون پول زياد حرام را جمع آوري نموده است او با دادن ده ها هزار دالر دو باره كار خود را بدست آورده و به كار هاي نادرست و قاچاق و چپاول گري خود دوام میدهد.


به یادم آمد.


ترحم بر پلنگ تيز دندان
ستمگاري بود بر گوسفندان


ريشة تمامي مشكلات از جمله مشكلات امنيتي، بي اعتمادي روز افزون مردم نسبت به دولت افزايش رشوه ستاني و فساد اداري  در بدنة  خود دولت است و بار مسووليت تمام اينرا آقاي كرزي بدوش مي كشد در حاليكه  آنها مي توانند با شفاف ساختن اداره و استخدام  افراد وطندوست و صادق اين مشكلات ويرانگر را از بين برده و زمينه هاي گسترش بي امنيتي و بي اعتمادي را نابود  سازد و البته  اگر بخواهد  و تمايلي به اين كار داشته باشد.
 ولي چون در حکومت کابل پرسان و باز جويي، مکافات و مجازات وجود ندارد آنها با خيال راحت به كار خود دوام ميدهند.


 اگر آقاي كرزي صادقانه ميخواهد ريشه هاي بد امني و فساد در كشور را جستجو كند با تعين يك هيات منصف و بررسي صادقانه اين چيز ها و وجوه آنها همه چيز مشخص مي شود  در غير آن مردم و كشور در چنكال معامله گران گروگان مانند اقای عزیز الله لودین  خواهند بود و تمام بار ملامتي را آقاي كرزي بعنوان رئيس جمهور منتخب كشور بدوش  خواهد كشيد.