تومور خبیثه

بد نصب را علم وفن آموختن         دادن تیغ است دست راهزن


دستگاه جهنمی ای اس ای  که روزی  و روزگاری از طریق کشورهای قدرتمند جهان بمثابه سپر، در برابر پیشروی های رقباء، بخاطر نیل به اهداف شان، مورد الطاف قرار داشته با گذشت زمان رفته رفته خود را از حالت افزاری کهنه با امکانات در اختیار داشته در منطقه دارنده سلاح اتومی ساخته که موجودیت سلاح اتومی با داشتن اندیشه پیشقراولان آن در شرایط کنونی حتی به تمویل کننده گان شان ناسازگار شده که احساس خطر به خود می نمایند و کم و بیش در اینجا و آنجا نیز به مشاهده رسیده، افراطگرایان، سلاح اتومی، ارتش، وضعیت ایجاد شده کنونی، به مفسرین و تحلیلگران فرضیه هایی را داده است.
پییر لولوس در مورد اوضاع پاکستان چنین اظهار نظر نموده است: ما امیدوار هستیم بتوانیم با کمک شرکا و هم پیمانان امریکایی، چینایی و هندی خود، ثبات و پایداری را در افغانستان و پاکستان بر قرار کنیم. اتفاقات که به تازه گی در دره سوات رخ داده چیزی جز گذشتن پاکستان از حاکمیت یکی از ایالات اش در بر ندارد.
پیترمک کی  وزیر دفاع کانادا در یک کنفرانس خبری گفت: به نظر من بی ثباتی در پاکستان این کشور را تبدیل به خطرناک ترین کشور جهان کرده است. از زمانیکه پاکستان به شورشیان اجازه داده تا به تقویت و تجدید قوا بپردازند، مشکلات واقعی تر  و جدی تر شده  اند.
دیوید کولن کارشناس استرالیایی در مورد تروریزم، نسبت به اینکه پاکستان ظرف مدت شش ماه دچار سقوط شود، وی گفت فروپاشی پاکستان چیزی است که کسی نمی تواند حتی آنرا تصور کند چرا که در این صورت طالبان، القاعده و یا گروه های نزدیک به آنان خواهند توانست درون سیستم های امنیتی و استخباراتی پاکستان نفوذ کنند و کنترول سلاح اتومی را در دست بگیرند.
جنرال اگون رامز قوماندان عالی ناتو در گفتگو با یک روزنامه غربی ضمن ابراز اینکه طالبان تا حد زیادی جنگ را از خاک پاکستان به پیش میبرند و این کشور عامل تعین کننده در راه ثبات افغانستان دارد. و قوای ناتو جهت مبارزه با بنیادگرایان باید داخل خاک پاکستان شوند.
طارق علی تحلیلگر پاکستانی مقیم انگلستان میگوید: تنها چیزی که میتواند در این بین خطرناک باشد ایجاد شگاف و دو دستگی در ارتش پاکستان است، که فعلاً متصور است. آنچه ما در افغانستان نیاز داریم یک حکومت ائتلافی است که همه گروه های اجتماعی در آن سهم داشته و توسط پاکستان، روسیه، ایران و در بهترین شکل هم چین و هند سهیم باشند.
عبدالرشید وزیری کارشناس مسایل پاکستان در مرکز مطالعات منطقه یی میگوید:
پاکستان بارها جنگ های را علیه شورشیان در مناطق قبایلی به راه انداخته است، اما این نبردها پیش از اینکه هدف اش نابودی یا شکست طالبان بوده باشد، به دست آوردن مبالغ هنگفت از امریکا و حرکات نمایشی برای مبارزه با تروریزم بوده است.
هدف اردوی پاکستان اینست تا امریکا در افغانستان شکست بخورد و بعد از این شکست باز هم همین طالبان به افغانستان فرستاده خواهد شد. زمانیکه نخستین گروه های طالب در سپین بولدک کندهار وارد شدند، در واقع نه طالبها بلکه در اصل اردوی و کماندوی پاکستان بودند.
پاکستان برای پیش بردن اهداف خود جنگ طالبان را جنگ پشتونها برای بدست آوردن حقوق شان عنوان نمود، در حالیکه پشتونها فقط یک بخش از طالبان بوده و در این تشکیل عربها، عجمها،ازبکها،چچنی و بیشتر پنجابی ها شامل بود ند و به این ترتیب پاکستان توانست با به قدرت رسانیدن طالبان در افغانستان عمق استراتیژی خود را بدست آورند زیرا پاکستان نمی تواند بدون صوبه سرحد و افغانستان جنگ کشمیر با هند را به پیش ببرد.
باید گفت  میان سیاستمداران پاکستان حلقات خاص وجود دارد و هنوز این حلقات در اسلام آباد در پشت گروه های بنیادگر و دهشت افگن قرار دارند که این حلقات در حکومت پاکستان صاحب نفوذ هستند.
این در حالیست که ستاره اقبال دستگاه استخباراتی ای اس ای در حال افول بوده و به قول دانشمندان که گفته اند هر پدیده ضد خود را در بطن خود پرورش میدهد و حاصل همان مدارس ایجاد کرده دیروزی آن ، امروز خودش را در پرتگاه نیستی و نابودی نزدیک ساخته و بزرگان گفته اند.
خود کرده را نه درد است و نه درمان.